Corona

CORONATESTEN

1. Symptomen

Bij klachten van koorts, kortademigheid en/of hoesten mag U géén online afspraak maken en dient U eerst telefonisch contact op te nemen op 053/78.54.46.

2. Ingreep ziekenhuis

Voor een ingreep in het ziekenhuis heeft U een COVID test nodig. U kan deze in het ziekenhuis waar U de ingreep krijgt laten afnemen, of U kan telefonisch contact met ons opnemen om deze test bij ons te laten afnemen.

2. Hoogrisico contact

Indien U een hoog risico contect hebt gehad, mag U bellen om een coronatest te laten afnemen (enkel telefonisch af te spreken, NIET ONLINE)

3. reizigers, evenementen

  • Controleer op de website van Buitenlandse Zaken (https://diplomatie.belgium.be/nl ) bij jouw vakantieland hoe lang op voorhand je test moet worden afgenomen. Sommige landen willen een test van maximum 48 uur oud, in andere landen is maximaal 72 uur voldoende.
  • Indien U naar een evenement gaat, controleer op de site van het evenement hoeveel uur op voorhand U de test moet laten afnemen.
  • Personen die nog niet volledig gevaccineerd zijn of hun laatste vaccin minder dan 14 dagen voor het vertrek hebben gekregen, hebben recht op 2 gratis PCR-tests die kunnen aanvraagd worden via http://www.mijngezondheid.be vanaf 28 juni 2021
  • De overheid heeft beslist dat gratis PCR-tests enkel afgenomen worden in testcentra (zie lijst hieronder). Dit om de drukte bij de huisartsen te verminderen. Bij onze huisartsenpraktijk kunnen we dus geen gratis PCR-tests afnemen in het kader van een reis.
  • Maak een afspraak in een van de testcentra voor je (gratis) PCR-test. Doe dit op tijd! Je hebt een code nodig voor deze GRATIS PCR test die U kan aanvragen via www.mijngezondheid.be
  • Voor terugkerende reizigers: U krijgt een CTPC code na het invullen van een PLF. Deze gratis test kan U laten afnemen op onderstaande locaties.
  • Neem telefonisch contact met ons op indien er een probleem is en je geen test kan laten afnemen in een testcentrum.


Waar


Welke dagen

Openingsuren

Op afspraak

Tel

Labo

Website

Afname gratis test?


ASZ labo

Merestraat 80 - Aalst

ma-vr

08.00 h - 20.00 h

nee

053 76 49 23

ASZ

http://www.asz.be/corona/patient

Ja


za

08.00 h- 12.00 h

nee

053 76 49 23

ASZ

zo

09.00h - 12h00h

nee

053  76 49 23

ASZ
Huisartsenwachtpost

Leopoldlaan 44 - Aalst

di-vr

07.30 h - 10.00 h

ja

053 41 17 08

Medina

https://www.medina.be/nl/locaties/aalst/

Ja


OLV labo

Moorselbaan 164 - Aalst

ma-vr

08.00 h - 19.00 h

ja

053 72 42 71

OLV

https://www.olvz.be/nl/covid-screening-op-campus-aalst-en-campus-asse

Jaza-zo

10.00 h - 15.00 h

ja

053 72 42 71

OLV
Medina

Moorselbaan 601/02 - Aalst

ma-di-do

08.00 h - 10.00 h

ja

052 25 80 25

Medina

https://www.medina.be/nl/locaties/aalst/ma-do-vr

13.00h - 15.00 h

ja

052 25 80 25

Medina


Ja
4. Terugkerende reizigers

Voor de meest recente informatie of U al dan niet een corona-test moet laten afnemen en/of in quarantaine moet na terugkeer uit het buitenland, kan U terecht op https://www.info-coronavirus.be/nl/news/occ-0406/

Corona-certificaat

Voor de meest recente info rond het corona-certificaat https://www.vlaanderen.be/covid-certificaat

Mondmaskers

Mondmaskers zijn verplicht te dragen in onze praktijk. 


NIEUWE PATIËNTEN

Om onze patiënten op een kwaliteitsvolle manier te blijven helpen, zijn wij genoodzaakt om momenteel geen nieuwe patiënten meer aan te nemen. Gezinsleden van patiënten , wonende op hetzelfde adres, kunnen steeds bij ons terecht na telefonisch contact.

PRAKTISCHE AFSPRAKEN

- Gelieve bij iedere consultatie uw identiteitskaart mee te brengen en indien mogelijk met bancontact te betalen

-       In onze praktijk werken we met 3 artsen samen. Dit wil zeggen dat we een gemeenschappelijk dossier gebruiken en iedere dag samen overleg hebben. Dat zorgt ervoor dat elk van ons u de gepaste zorg, behandeling en informatie kan geven.


  U wilt een arts telefonisch spreken?  

Waarom? U hebt een vraag voor een arts, U wilt het resultaat van uw bloedafname of U heeft een andere vraag

Wanneer bellen? Iedere voormiddag tussen 9.00 en 12.00 en in de namiddag tussen 14.00 en 16.00 kan U een arts telefonisch bereiken.
Wij vragen U om enkel in de voormiddag en dus NIET 's avonds te bellen, dit om de avondconsultaties vlotter te laten verlopen.


   Hoe een afspraak maken?   

Afspraken kunnen zowel telefonisch (053/78.54.46) als online gemaakt worden (zie Een afspraak maken).

Bij het maken van de afspraak vragen wij U om de REDEN VAN AFSPRAAK duidelijk te vermelden.

Niet alle beschikbare plaatsen worden vrijgegeven op de website. Indien u met een dringend probleem zit, aarzel niet ons telefonisch te contacteren en dan bekijken we met U welke opties er nog mogelijk zijn

   Hoe een huisbezoek aanvragen?  

Huisbezoeken zijn voorbehouden voor ernstig zieke patiënten (hoge koorts, braken ...)  of mensen die zich absoluut niet kunnen verplaatsen. Het uur van een huisbezoek kunnen wij niet meedelen. Wij vragen om zoveel mogelijk zelf naar de raadpleging te komen.  In de praktijk is er namelijk meer materiaal beschikbaar om U verder te kunnen helpen.

Huisbezoeken kunnen enkele telefonisch aangevraagd worden, en bij voorkeur vóór 10u 's ochtends (uitgezonderd spoedgevallen).

  Werking van de dokterspraktijk   

Onze praktijk bestaat uit 3 huisartsen (Dr. Bart De Sadeleer, Dr. Hannelore De Sadeleer, Dr. Ward De Clerck  )  en een 2 verpleegkundigen /  vroedvrouw (Gerlind Ingels en Evelien De Sadeleer).

Iedere dag is er een overleg met de 4 artsen samen. Op deze manier kent iedere arts uw dossier, waardoor de zorg voor U als patiënt nog meer kan geoptimaliseerd worden. U kan uiteraard nog steeds zelf kiezen bij welke arts U op consultatie wil gaan en dit op de beschikbare tijdstippen van de desbetreffende arts.

Deze website biedt U heel wat informatie rond de werking van de praktijk en wat wij als huisarts voor U kunnen betekenen.